OFFICIEEL: Orban verlaat Gent en trekt voor zo'n 13 miljoen naar Lyon

OFFICIEEL: Orban verlaat Gent en trekt voor zo'n 13 miljoen naar Lyon

18 januari - 18:06 Laatste update: 18:17
15

Na weken van speculatie en onderhandelingen is de transfer van Gift Orban naar Olympique Lyon nu officieel bevestigd door Gent. De Nigeriaanse aanvaller heeft met succes medische tests afgelegd en heeft een contract ondertekend dat hem tot 2028 aan de club bindt. De transfer, ter waarde van dertien miljoen euro, is nu voltooid.

KAA Gent zal naar verluidt zo'n dertien miljoen euro ontvangen voor de overdracht, met een extra vijf miljoen euro aan bonussen. Daarnaast is overeengekomen dat Lyon twintig procent van de winst bij een toekomstige doorverkoop zal delen. Eerder deed KAA Gent ook zaken met Lyon voor Malick Fofana, en nu lijkt het erop dat de club zich zal concentreren op het versterken van hun ploeg tijdens de wintertransferperiode.

Orban begon als een stoomtrein bij KAA Gent met twintig doelpunten in 22 wedstrijden. De Buffalo’s legden zo’n 3,3 miljoen euro op tafel en krijgen nu het veelvoud. Er wordt gesproken van een transfersom tussen de dertien en vijftien miljoen euro.

Afgelopen zomer werden nog bedragen tussen twintig en dertig miljoen euro genoemd. Vanuit Engeland was Tottenham Hotspur geïnteresseerd en ook Bologna was een kandidaat. Na een mindere periode bij KAA Gent maakt hij nu de transfer naar Olympique Lyon.

Gift heeft dit seizoen twaalf keer gescoord in 30 wedstrijden, en met name in Europese competities liet hij zien waar hij toe in staat is. Met een opvallende staat van dienst vertrekt hij bij KAA Gent: 52 wedstrijden, 32 doelpunten en twee assists. Zijn impact op het veld wordt treffend samengevat op de website als 'The Gift that keeps on giving'.

'We hebben van Gift genoten, met volle teugen. We gaan zijn goals missen, maar ook zijn lach. Maar we gunnen hem deze stap van harte en wensen hem nóg meer doelpunten en succes bij Olympique Lyon. Het ga je goed, starboy!'