Zambia weet stand te houden tegen Congo en speelt gelijk op Afrika Cup

17 januari - 22:55
2

In de Afrika Cup stonden DR Congo en Zambia vanuit Groep F tegenover elkaar. Het was eenrichtingsverkeer, maar Zambia wist stand te houden. De match eindigde in een 1-1 gelijkspel. Namens Congo kwam Yoane Wissa tot scoren, namens Zambia scoorde Kings Kangwa.

De match tussen Congo en Zambia ging van start in de Afrika Cup. Zambia zorgde in de 23e minuut voor een grote verrassing door op voorsprong te komen. Congo antwoordde direct en kwam vier minuten later op gelijke hoogte, het beloofde een doelpuntrijke interland te worden.

Niets bleek minder waar, in de eerste helft wisten beide ploegen niet meer te scoren terwijl Congo toch flink wat kansen bij elkaar voetbalde. Ook in de tweede helft kon Zambia amper kansen noteren en was het Congo dat op zoek ging naar de overwinning. Congo kon de Zambiaanse doelman niet meer passeren, de match eindigde in 1-1.

Door het gelijkspel gaat Marokko aan de leiding in Groep F. Congo en Zambia volgen op de tweede en de derde plaats. De vierde plek wordt ingenomen door Tanzania dat eerder met 3-0 verloor van Marokko.