Invaller El Khannouss begint Afrika Cup met verdiende zege tegen Tanzanië

Invaller El Khannouss begint Afrika Cup met verdiende zege tegen Tanzanië

17 januari - 19:56 Laatste update: 19:58
4

Marokko heeft een goede eerste stap gezet op de Afrika Cup. Flink wat favorieten gingen op het toernooi al onderuit, maar de Marokkanen wisten hun eerste partij wel te winnen. Het werd 3-0 tegen Tanzanië.

Marokko is één van de grote favorieten om de Afrika Cup te winnen en hoopte dan ook een goed resultaat neer te zetten tegen Tanzanië. Bij de Marokkanen kregen we met Sofyan Amrabat (ex-Club Brugge) en Selim Amallah (ex-Standard) enkele bekende in de basisploeg, terwijl Tanzanië rekende op Aly Samatta (ex-KRC Genk). Bilal El Khannouss (KRC Genk) en Tarik Tissoudali (KAA Gent) begonnen op de bank.

Marokko was ook duidelijk de sterkste van Tanzanië en eiste het balbezit op, met ook de grootste kansen. Samatta en zijn ploegmaats kwamen er amper aan te pas en keken na een half uur voetballen ook tegen een achterstand aan na een treffer van Saiss.

Na zeventig minuten voetballen ging het nog van kwaad naar erger voor Tanzanië en kwam het met tien man te staan na een rode kaart voor Miroshi (ex-Zulte Waregem). Het gaf El Khannouss de mogelijkheid om in te vallen bij Marokko. De middenvelder van Genk zag Ounahi en En-Nesyri uiteindelijk nog de 2-0 en 3-0 scoren. In het absolute slot kreeg hij zelf nog een uitstekende kans op de 4-0, maar zijn schot werd gered.