Sadiki over transfer van RSCA naar Union: Jaren gevochten, deed wel pijn

Sadiki over transfer van RSCA naar Union: "Jaren gevochten, deed wel pijn"

16 januari - 14:59
17

Noah Sadiki was vorig seizoen bij RSC Anderlecht onder leiding van hoofdtrainer Brian Riemer overbodig. Sadiki kan nu bij koploper Union SG op meer speeltijd rekenen. Sadiki vertelt dat zijn transfer van Anderlecht naar Union flink wat stof deed opwaaien, vooral op sociale media.

Sadiki maakte indruk in zijn eerste periode bij Union, 19-jarige middenvelder wordt gevraagd of hij hierover ook complimenten vanuit Anderlecht kreeg. “Ik denk niet dat zij mij complimenten willen geven, maar dat maakt niet uit. Ik heb er lang gespeeld, maar ik maakte ook de keuze voor een rivaal. Mensen hebben je graag als alles goed gaat. Als je iets tegen hun wil doet, besta je niet meer. Da's het leven”, citeert Het Nieuwsblad Sadiki.

Sadiki heeft meer speeltijd bij Union dan bij Anderlecht, maar kan ook bij de koploper niet op een vaste basisplaats rekenen. “Ik zit nu weer wat vaker op de bank, maar mocht ik coach zijn, verander ik nu ook niets. Ik weet dat ik hier speelminuten krijg. Ik hoef nog niet altijd basisspeler te zijn, want ik denk dat ik daar nog niet klaar voor ben”, deelt Sadiki.

Sadiki kreeg flink wat negatieve reacties te verwerken toen de middenvelder de overstap maakte van Anderlecht naar Union.  “Zo zijn fans, die supporteren voor een ploeg en niet voor een speler. Sommigen begrijpen dat het een keuze voor speelminuten was, anderen zien dat niet zo. Dat begrijp ik ook. 'Je bent een snake , je bent dit en dat…' Heel eerlijk, het deed de eerste dagen wel pijn. Ik heb toch jaren voor de club gevochten. Dat mensen je dan zomaar uitschelden... Maar het leven gaat voort”, besluit Sadiki.