Kuyt wint eerste partij met Beerschot niet, Club Luik verrast tegen Patro Eisden

12 januari - 21:57 Laatste update: 22:08
1

Dirk Kuyt is er met zijn Beerschot niet in geslaagd om zijn eerste partij als coach winnend af te sluiten. De thuisploeg kreeg genoeg kansen tegen RSCA Futures, maar winst zat er niet in. Verder in Luik wist Club Luik een goed resultaat neer te zetten tegen Patro Eisden.

Beerschot – RSCA Futures (1-1)
De eerste partij van Kuyt als hoofdcoach van Beerschot werd meteen verrassend geen overwinning. Tegen een flink gehavend RSCA Futures raakte de Nederlander niet verder dan een 1-1 gelijkspel. De Kielse Ratten beleefden nochtans een droomstart en kwamen na nog geen tien minuten voetballen al op voorsprong via Thibaud Verlinden.

Beerschot bleef ook baas en diezelfde Verlinden kon de 2-0 nog bijna scoren voor rust. Vanhoutte hield het echter bij één treffer voor de thuisploeg tot de rust. Na de koffie had Beerschot het toch knap lastiger en kwam RSCA Futures, met succes, meer aan bod. Iets voor het uur kwamen de bordjes weer op gelijke hoogte nadat nieuwe aanwinst Keisuke Goto een strafschop wist te benutten.

Het balbezit bleef na dat doelpunt wel nog steeds voor Beerschot en gaf de bezoekers niet meteen vleugels. De thuisploeg bleef ook zoeken naar een toch wel verdiende voorsprong en wist ook enkele kansen bij elkaar te voetballen, maar het doelpunt bleef maar uit. In het absolute slot had Goto zelfs nog de 1-2 aan de voet, Konstantopoulos wist Beerschot ultiem nog te redden. 1-1.

Club Luik – Patro Eisden (1-0)
Patro Eisden is dit seizoen één van de revelaties in de Challenger Pro League en hoopte 2024 in te kunnen zetten met een goed resultaat tegen Club Luik. Makkelijk hadden de jongens van Stijn Stijnen het echter niet in Luik. Patro gaf zoals wel vaker dit seizoen het balbezit aan de andere ploeg en kwam tot geen enkele kans in die eerste helft. Club Luik wist echter ook geen gaatje te vinden in de Patro-defensie.

Bij de rust stond het nog steeds 0-0, maar doelpunten zagen we uiteindelijk toch in de partij. Het was Benoit Nyssen die iets voor het uur de thuisploeg verdiend op voorsprong bracht tegen Patro Eisden. De bezoekers waren niet bij machte om nog een gelijkmaker te scoren.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.