Riemer duidelijk over KRC Genk: “Belgisch voetbal behoed voor zeer gênant moment”

Riemer duidelijk over KRC Genk: “Belgisch voetbal behoed voor zeer gênant moment”

12 januari - 14:28
143

Brian Riemer sprak in Tunesië voor de oefenmatch tegen Al Ahli met de media. De oefenmeester van Anderlecht liet zich onder meer uit over de beslissing van het Refereeing Department en de strafschopfase van KRC Genk.

Riemer is duidelijk over de intenties van KRC Genk. “Ik denk dat we het Belgisch voetbal daardoor behoed hebben voor een zeer gênant moment. Ik zie niet in waarom een wedstrijd om deze reden herspeeld zou worden”, citeert Het Laatste Nieuws.

Een wedstrijd herspelen is niet goed voor de integriteit van het voetbal, vindt Riemer. “In 31 jaar Premier League heb ik nog geen énkele wedstrijd herspeeld weten worden. Als je dat doet, dan neem je in mijn ogen ook een loopje met de integriteit van het voetbal.”

Als er beslist wordt dat matchen herspeeld kunnen worden dan is het einde in zicht, zegt Riemer. “Is dat het voetbal dat we willen? Dat wedstrijden voor de rechtbank worden beslist? Dat is zeker niet het voetbal dat ík wil. De introductie van de VAR heeft veel veranderd, ook in negatieve zin.”

De coach van Anderlecht vindt de beslissing van het RD aldus de juiste. “In het belang van het Belgisch en Europees voetbal is dit een belangrijke beslissing. Laat ons nu vooral focussen op wat echt belangrijk is en dat is wat er tijdens die negentig minuten op het veld gebeurt.”

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.