De Mil ziet basispion uitvallen bij Westerlo: Een stevige domper

De Mil ziet basispion uitvallen bij Westerlo: "Een stevige domper"

11 januari - 21:18
1

KVC Westerlo zal het de komende weken zonder een belangrijke pion moeten doen. Tijdens de winterstage in Antalya viel Kyan Vaesen geblesseerd uit. Hij is enkele weken buiten strijd.

Westerlo staat voor een bijzonder belangrijk begin van 2024, maar zal het daarin zonder Vaesen moeten doen. De spits heeft een stressfactuur opgelopen en is daardoor vijf tot zes weken buiten strijd voor de Kemphanen.

"Een stevige domper", zegt coach Rik De Mil daarover bij Gazet van Antwerpen. "Kyan trainde scherp en groeide toe naar een beter niveau dan hij dit seizoen getoond heeft. Of we op zoek gaan naar een vervanger? We hebben al een ruime kern met veel aanvallers. We zullen dus goed moeten nadenken wat er nodig is", klinkt het.

De nog steeds maar 22-jarige spits kreeg onder De Mil steevast een basisplek en leek een belangrijke pion te worden onder de nieuwe coach. Dit seizoen kwam hij aan elf partijen, waarin hij nog niet wist te scoren.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.