OFFICIEEL: Bakenga naar Cyprus en gaat duo vormen met andere ex-Club Brugge-spits

OFFICIEEL: Bakenga naar Cyprus en gaat duo vormen met andere ex-Club Brugge-spits

11 januari - 16:14

Doet de naam van Mushaga Bakenga nog een belletje rinkelen? In ons land speelde de Noor voor Club Brugge en Cercle Brugge. Nu trekt hij op zijn 31e naar Apollon Limassol.

Bakenga tekende in Cyprus een contract voor één seizoen. Dat kan verlangd worden met nog een seizoen, deelde Apollon Limassol donderdag mee via de officiële kanalen. Apollon Limassol neemt Bakenga transfervrij over van Stabaek.

In januari van 2012 kwam Bakenga nog in ons land terecht. Club Brugge nam hem destijds over van Rosenborg BK. Hij stond toen te boek als een groot talent, maar de grote doorbraak bij Club Brugge kwam er nooit.

In 2016 verliet Bakenga Club Brugge. Blauw-Zwart verhuurde hem door de jaren heen aan onder meer Cercle Brugge, Esbjerg fB en Molde FK. Later vervolgde de Noor zijn loopbaan in eigen land bij onder meer Rosenborg en Odds BK. In 2021 zat de aanvaller nog even in Japan bij Tokushima Vortis.

Bij Apollon Limassol loopt met Michael Krmencik (31) nog een andere aanvaller rond met een verleden bij Club Brugge. De Tsjech tekende afgelopen zomer een contract in Cyprus tot medio 2025.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.