Zahiroleslam (STVV) terug uit blessure: Als eerste doelpunt valt, volgt de rest

Zahiroleslam (STVV) terug uit blessure: "Als eerste doelpunt valt, volgt de rest"

10 januari - 10:25

Met Kahveh Zahiroleslam recupereert Thorsten Fink een extra aanvallende optie bij STVV. De 21-jarige Amerikaan kampte met een schouderblessure, maar is nu klaar voor de terugronde in de Jupiler Pro League. Zahiroleslam is enthousiast om terug te keren op het veld.

De afgelopen weken waren erg frustrerend voor Zahiroleslam. "Zeker omdat ik net geblesseerd raakte op het moment dat ik mijn basisplaats had afgedwongen en mijn eerste competitiedoelpunt voor de club had gemaakt", aldus de aanvaller in Het Belang van Limburg.

Dinsdag maakte hij in het oefenduel tegen Holstein Kiel zeventig minuten vol. "Ik ben opgelucht dat alles in mijn schouder weer oké is", zegt Zahiroleslam. "Ik voel er gelukkig niets meer van en ben klaar om minuten te blijven maken."

Het scorend vermogen bij STVV is grotendeels beperkt tot seizoensrevelatie Aboubakary Koita. Zahiroleslam begrijpt dat er kritiek is op het gebrek aan doelpunten bij de andere spitsen. "Ik begrijp die bezorgdheid van de fans, natuurlijk willen zij hun spitsen zien scoren. Zowel ikzelf als Joselpho Barnes en Fatih Kaya werken elke dag keihard op training om dat te doen lukken", zegt de spits. "Als dat eerste doelpunt valt, volgt de rest vanzelf. Hopelijk kan ik dat volgende week al laten zien tegen Union", besluit hij.

Zondag neemt STVV het op tegen Union Saint-Gilloise, de fiere leider in de Jupiler Pro League. STVV staat momenteel op een verdienstelijke achtste plek in de rangschikking, met 27 punten.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.