Niet Orban, maar Moffi (ex-Kortrijk) vervangt Boniface bij Nigeria

Niet Orban, maar Moffi (ex-Kortrijk) vervangt Boniface bij Nigeria

9 januari - 22:45
2

De Nigeriaanse selectie kreeg in volle voorbereiding op de nakende Afrika Cup een klap te verwerken. Steraanvaller Victor Boniface moet verstek geven vanwege een blessure. De ex-spits van Union Saint-Gilloise wordt vervangen door een andere oude bekende van de Jupiler Pro League: Terem Moffi.

Voor Boniface ziet het er ernstig uit. Hij heeft zich gekwetst aan zijn pezen en adductoren en ligt waarschijnlijk tot minstens eind maart in de lappenmand. José Peseiro, de Nigeriaanse bondscoach, moest daarom in extremis op zoek naar een vervanger. Die luistert naar de naam van Moffi. Bij KV Kortrijk was hij enkele seizoenen geleden nog een revelatie.

Sindsdien heeft Moffi die lijn helemaal doorgetrokken. Na een straffe tussenstap bij FC Lorient, waarin hij regelmatig scoorde in de Ligue 1, voetbalt de spits momenteel voor OGC Nice. Ook daar zit hij toch al aan zes treffers in de lopende jaargang. Ook Gift Emmanuel Orban was in principe een kandidaat om het plekje van Boniface in te nemen. De Nigeriaan mag zich echter blijven concentreren op KAA Gent.