'Anderlecht en KAA Gent grijpen mis, akkoord over Idumbo-Muzambo'

'Anderlecht en KAA Gent grijpen mis, akkoord over Idumbo-Muzambo'

8 januari - 15:05
3

Het hing al even in de lucht, maar volgens De Telegraaf heeft Ajax een akkoord bereikt met Sevilla over de transfer van Stanis Idumbo-Muzambo. Ook RSC Anderlecht en KAA Gent werden genoemd voor het Belgische talent.

Dat deelt Mike Verweij maandagmiddag. De Ajax-watcher van de Nederlandse krant beroept zich op 'bronnen rondom Sevilla'. Naar verluidt bedraagt de transfersom zo'n 300.000 euro, de gebruikelijke opleidingsvergoeding. Door middel van bonussen zou dat bedrag nog verder op kunnen lopen. Ook schijnt Ajax een doorverkooppercentage in de deal opgenomen te hebben. Hoe hoog dat percentage is, is niet bekend. 

Sevilla moet zelf nog wel tot een akkoord zien te komen met Idumbo-Muzambo, wiens contract in Amsterdam deze zomer afloopt. In 2021 pikte Ajax het Belgische talent op bij KAA Gent. Tot een debuut in Ajax 1 kwam het nooit, wel speelde hij 23 duels in de Keuken Kampioen Divisie voor het beloftenelftal van de Amsterdammers. Daarin kwam hij tot drie treffers. 

Vanwege het aflopende contract van Idumbo-Muzambo hoopte Ajax hem deze winter nog te kunnen verkopen. Dat scenario lijkt nu werkelijkheid te gaan worden. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.