Güler imponeert Ancelotti tijdens Real-debuut: 'Heeft het heel goed gedaan'

Güler imponeert Ancelotti tijdens Real-debuut: 'Heeft het heel goed gedaan'

7 januari - 18:45

Carlo Ancelotti is zeer tevreden over het langverwachte debuut van Arda Güler. Het Turkse toptalent maakte zaterdag zijn eerste minuten in het shirt van Real Madrid. Dat deed hij naar behoren, aldus zijn trainer. 

Real Madrid nam Güler afgelopen zomer over voor twintig miljoen euro van Fenerbahçe. Vanwege lang blessureleed werd een debuut telkens uitgesteld. Tegen Arandina CF in de Copa del Rey (1-3 zege) was het eindelijk zover. "Güler heeft het een uur lang heel goed gedaan. Het was belangrijk voor hem om te wennen aan het spelen met dit team. Hij zal geleidelijk zijn conditie en intensiteit moeten opbouwen", zei Ancelotti, opgetekend door Reuters.

Of deze basisplaats wil zeggen dat Güler ook de komende weken aan zal treden in de eerste elf van Real Madrid, wilde Ancelotti niet helemaal prijsgeven. "We moeten geduld met hem hebben, maar hij toonde zijn kwaliteit in de eerste helft. Het is belangrijk dat hij terug is. Hij heeft persoonlijkheid en karakter. Dat is een belangrijk aspect om het goed te doen bij Real Madrid."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.