STVV-coach Fink: Ik ga niet luidop roepen om nieuwe nummer negen

STVV-coach Fink: "Ik ga niet luidop roepen om nieuwe nummer negen"

7 januari - 12:36 Laatste update: 12:39
3

STVV vertrekt zondag richting Spanje voor een winterstage van één week. De kanaries zullen er twee oefenwedstrijden afwerken met het oog op het duel tegen Union Saint-Gilloise. STVV zal het een tijde zonder topschutter Aboubakary Koita moeten doen. STVV-coach Thorsten Fink heeft naar eigen zeggen zijn lijstje met werkpunten klaar.

Fink wil tijdens de stage vooral de puntjes op de i zetten in het aanvallend compartiment. "Nu Zahiroleslam hersteld is van zijn schouderblessure, hebben we in de spits weer meer opties", aldus Fink in Het Belang van Limburg.

STVV zal het alleszins een tijdje zonder topschutter Koita moeten doen. De pijlsnelle winger is geselecteerd door Mauritanië voor de Afrika Cup. "We zullen kijken wie de stek van Koita kan innemen", zegt Fink. "Ik verwacht niet dat er op korte termijn iemand bijkomt, ook niet dat er iemand vertrekt. Een speler van topniveau wil ik er graag bij, hoor. Als hij budgettair haalbaar is."

Toch zal men bij STVV de transfermarkt nauwgezet in de gaten houden. "Opportuniteiten kunnen altijd, maar dan moet het wel een absolute meerwaarde zijn. Ik heb vier diepe spitsen. Als die nooit spelen, is dat niet bevorderlijk voor de groepssfeer", klinkt het bij de STVV-coach. "Ik ga niet luidop roepen om een nieuwe nummer negen, anders zou dat een blijk van wantrouwen zijn naar onze huidige spelers", besluit Fink.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.