‘Tomiyasu (ex-STVV) dichtbij verlenging met Arsenal, ondanks Italiaanse interesse’

‘Tomiyasu (ex-STVV) dichtbij verlenging met Arsenal, ondanks Italiaanse interesse’

2 januari - 20:16

Takehiro Tomiyasu, de voormalig verdediger van STVV, gaat zijn contract verlengen bij Arsenal, meldt transferexpert Fabrizio Romano. Tomiyasu wordt in verband gebracht met meerdere Italiaanse clubs, maar gaat toch zijn contract verlengen bij Arsenal.

Tomiyasu komt voor 100% voor in de plannen van Arsenal, meldt Romano. Tomiyasu is op dit moment met Arsenal aan het onderhandelen over een contractverlenging met een verhoging van zijn salaris. Het contract van Tomiyasu loopt nu nog tot de zomer van 2025.

Tomiyasu werd in de zomerse mercato van 2021 door Arsenal overgenomen van FC Bologna voor 18,6 miljoen euro. In 2019 nam Bologna Tomiyasu voor 7 miljoen euro over van STVV. Volgens transfermarkt ligt zijn huidige transferwaarde op 30 miljoen euro.

Tomiyasu gaat binnenkort met Japan deelnemen aan de Asian Cup 2023. Bij Japan is Tomiyasu ploegmaat van Zion Suzuki (STVV) en Koki Machida (Union SG). Japan wordt gezien als de favoriet van het toernooi in Qatar.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.