Kompany blikt vooruit op match met Engelse grootmacht: “Best mogelijke loting”

Kompany blikt vooruit op match met Engelse grootmacht: “Best mogelijke loting”

4 januari - 17:50

Vincent Kompany, de hoofdtrainer van Burnley FC, blikt vooruit op de FA-cup match tegen Tottenham Hotspur. In de derde ronde van de FA cup staat Kompany met zijn formatie tegenover Tottenham, Kompany geeft aan dat hij zeer tevreden is met de manier waarop de loting heeft uitgepakt.

Kompany ziet het positieve in van de krachtmeting met Tottenham: “We hebben de mogelijkheid om tegen een van de beste ploegen uit Engeland te spelen. Wij zien dit als een belangrijke match om door te kunnen gaan. Het is voor mij erg belangrijk om ons te meten aan dit soort teams”, deelt Kompany via de officiële kanalen van Burnley.

Kompany wordt vervolgens gevraagd of hij niet liever eerst een makkelijkere opponent had met Burnley. “Als ik ontzettend eerlijk ben, dan vind ik dit de best mogelijke loting. Want dit soort lotingen kunnen we ook in de kwartfinale hebben. Het is beter om dit soort matchen vroeg te hebben, als we de match winnen dan kunnen we hoop hebben. Als we niet winnen dan kunnen we terug naar de Premier League. Het is de juiste loting op het juiste moment”, besluit Kompany.

Kompany en Burnley staan op dit moment op de 19e plaats in de Premier League. Burnley heeft na 20 matchen 11 punten behaald. Tottenham belooft een flinke uitdaging te worden voor de manschappen van Kompany. Tottenham Hotspur staat momenteel op de vijfde plaats in de Premier League met 39 punten uit 20 matchen.