Kuyt over start bij Beerschot: ADO misschien slecht verlopen, maar veel geleerd

Kuyt over start bij Beerschot: "ADO misschien slecht verlopen, maar veel geleerd"

3 januari - 18:27
1

Dirk Kuyt, de gloednieuwe hoofdtrainer van Beerschot, hield zijn eerste persconferentie. De hoofdtrainer blikte terug op zijn eerste job als hoofdtrainer bij ADO Den Haag, waar Kuyt na tegenvallende resultaten werd ontslagen. De hoofdtrainer geeft aan dat hij hieruit geleerd heeft, Kuyt ziet Beerschot als een schot in de roos. Kuyt maakte eerder als voetballer furore bij FC Utrecht, Feyenoord en Liverpool.

Kuyt wordt gevraagd of hij als hoofdtrainer van Beerschot meer te verliezen dan te winnen heeft. “Neen, ik bekijk het altijd positief. Mijn eerste hoofdjob bij ADO Den Haag is misschien slecht verlopen, maar ik heb er wel heel veel uit geleerd. Ook in de jaren daarvoor, onder andere bij de jeugd van Feyenoord, heb ik veel opgestoken. Nu ben ik ervan overtuigd dat Beerschot de juiste volgende stap is. Een schot in de roos”, citeert De Gazet van Antwerpen Kuyt.

Kuyt wordt vervolgens gevraagd wat voor speelstijl de oud-voetballer van onder meer Feyenoord en Liverpool wil gaan zien bij Beerschot in de Challenger Pro League. “Het voetbal van bijvoorbeeld Liverpool of Feyenoord spreekt me enorm aan en dat probeer ik nu ook wel mee te nemen”, besluit Kuyt. De hoofdtrainer start bij Beerschot, dat op dit moment op de tweede plaats staat met evenveel punten als nummer één Zulte Waregem.