Spelersvrouw 'schreeuwde' na Real-vernedering in CL: 'Niets gepresteerd!'

Spelersvrouw 'schreeuwde' na Real-vernedering in CL: 'Niets gepresteerd!'

3 januari - 07:47
2

Bij Real Madrid is men de Champions League-vernedering door Ajax in 2019 nog niet vergeten. Federico Valverde, middenvelder van De Koninklijke, memoreert in The Players Tribune hoe zijn vrouw na de wedstrijd tegen hem tekeer ging.

"Mijn vrouw is echt van een ander niveau", kan Valverde er inmiddels om lachen. De middenvelder van Real Madrid stond op het veld toen zijn ploeg in het eigen Estadio Santiago Bernabéu een historisch pak slaag van Ajax, dat met 1-4 won door goals van Hakim Ziyech, David Neres, Dusan Tadic en Lasse Schöne.

"Toen we na de wedstrijd in de auto zaten was ze echt kwaad op me", gaat Valverde verder. "Ze schreeuwde: Ben je serieus, Fede? Wat was dat? Is dit hoe je in het shirt van Real wil spelen? Je hebt vandaag niets gepresteerd."

Valverde kreeg het verwijt dat hij te weinig had gedaan om toenmalig Ajax-doelman Andre Onana onder vuur te nemen. "Je hebt geen risico genomen, Je moet schieten! Ik moest de muziek echt op zijn allerhardst zetten om haar analyses te overstemmen. Ik hoop niet dat ze dit leest, want ik zal het haar nooit zeggen, maar ze had zeker gelijk."