Zes doelpunten na de rust, Liverpool trekt spektakelstuk naar zich toe

1 januari - 22:56

Liverpool heeft op nieuwjaarsdag in een waar spektakelstuk tegen Newcastle United aan het langste eind getrokken. De koploper van Engeland won met 4-2. Vooral de tweede helft, waarin alle doelpunten vielen, was erg vermakelijk.

The Magpies hadden het heel zwaar in de openingsfase. Op een uitverkocht Anfield begonnen The Reds vol overgave. Die aanvalsdrift resulteerde in een groot aantal kansen, waarvan de grootste voor Salah. De Egyptenaar miste echter vanaf elf meter. De treurnis bleek van korte duur, want in het tweede bedrijf scoorde Salah wel. Hij tekende daarmee voor zijn 150e Premier League-treffer.

Newcastle had voor rust niets in de melk te brokkelen, en zocht de kleedkamers dan ook terecht op met een achterstand, die gezien het spelbeeld nog veel groter had moeten zijn. De tweede helft was eigenlijk identiek. Liverpool zette aan en ging vol op jacht naar een tweede treffer, maar de bezoekers sloegen abrupt toe. Alexander Isak maakte vrijwel uit het niets de 1-1.

Even leek Liverpool af te stevenen op een gelijkspel, maar in het laatste kwartief ging het helemaal los. Eerst scoorde Curtis Jones de 2-1 door van dichtbij binnen te tikken. Toen Cody Gakpo even later, na een werkelijk fenomenale buitenkant voet-assist Salah, de 3-1 maakte, leek het beslist. Toch werd het nog spannend toen Sven Botman de aansluitingstreffer maakte. De Nederlander torende boven iedereen uit en knikte overtuigend raak uit een hoekschop.

Een resultaat zat er echter niet meer in voor de ploeg van Eddie Howe. Het slotakkoord was van Liverpool, dat met een rake strafschop van Salah de eindstand op 4-2 bepaalde. Door de zege heeft Liverpool nu 45 punten, drie meer dan naaste achtervolger Aston Villa.