Hoefkens ontslagen door Standard: Hoop dat hij zich kan herpakken

Hoefkens ontslagen door Standard: "Hoop dat hij zich kan herpakken"

1 januari - 13:16
2

Standard heeft coach Carl Hoefkens ontslagen. Volgens Nordin Jbari is dat geen slechte zaak. Hoefkens heeft bepaalde situaties volgens hem verkeerd aangepakt, meldt hij aan RTBF.

Jbari was niet akkoord met de tactiek van Hoefkens. "Als je speelt met twee verdedigende middenvelders die geen spel kunnen maken en dan met twee aanvallers speelt... het is goed om twee spitsen te gebruiken, maar je moet ook nadenken over de aanvoer en hoe je voorin geraakt. Daar heeft hij het moeilijk mee gehad. Ik kan wel begrijpen dat ze hebben beslist om te veranderen."

Standard zit nu zonder coach ovor de winterstage in Marbella. "We zullen zien wie overneemt. José Jeunechamps is er nog, dan zijn misschien wel voor een tijdje zijn. Wat Hoefkens betreft hoop ik dat hij zich snel kan herpakken. Het is iemand die ik ken en die ik respecteer. Het is altijd hard om ontslagen te worden, maar dat is de harde wet van deze job."

Standard staat momenteel op een negende plaats in de Jupiler Pro League. De kansen op Play-Off 1 zijn met nog tien wedstrijden te spelen miniem.