Manchester City wint van Sheffield United met bankzitter De Bruyne

Manchester City wint van Sheffield United met bankzitter De Bruyne

30-12-2023 18:04
1

Manchester City blijft in het spoor van koploper Liverpool in de Premier League. De ploeg van Pep Guardiola won zaterdag eenvoudig van Sheffield United. Rode Duivel Jérémy Doku is nog geblesseerd bij Manchester City en Kevin De Bruyne is dicht bij zijn terugkeer. De Bruyne nam plaats op de bank, maar bleef daar de hele match. 

Manchester City - Sheffield United FC 2-0
Manchester City nam het op tegen Sheffield United. Julian Álvarez stond weer in de spits doordat Erling Haaland nog ontbrak. The Citizens kwamen al na veertien minuten op voorsprong. Rodri stoomde op en trof doel met een schuiver. Het team van Guardiola had daarna geen kind aan Sheffield, maar verzuimde het duel al vroeg in het slot te gooien. De 2-0 viel pas na een uur. Álvarez pikte zijn doelpuntje mee. Net als bij de openingstreffer was Phil Foden de aangever.

Manchester City speelde het duel met de hekkensluiter simpel uit en komt op veertig punten, twee minder dan Liverpool en Aston Villa. Kevin De Bruyne, die na een blessure voor het eerst sinds augustus bij de wedstrijdselectie zat, liep nog wel warm, maar viel niet in.

Overige uitslagen
Wolverhampton Wanderers - Everton 3-0
Crystal Palace - Brentford 3-1
Aston Villa - Burnley 3-2