Clement lijdt toch eerste nederlaag met Rangers in Old Firm tegen Celtic

30-12-2023 15:31 Laatste update: 15:43
8

Philippe Clement weet dan toch weer wat verliezen is. De trainer verloor nog geen enkele keer met Rangers FC, maar heeft toch het onderspit moeten delven. In de belangrijke derby tegen Celtic werd het 2-1.

Philippe Clement was nog ongeslagen met zijn Rangers, maar stond tegen aartsrivaal Celtic vooreen enorme start. Bij winst kon er ook een uitstekende zaak gedaan worden in de strijd om de titel, al had Celtic duidelijk geen zin om ook onderuit te gaan en begon het meteen hevig aan de partij.

De thuisploeg drukte Rangers, met Cyriel Dessers, helemaal naar achteren en wist verschillende goede kansen bij elkaar te voetballen. Uiteindelijk ook met succes. Iets voor het halfuur wist Paulo Bernardo met een knap schot Celtic op voorsprong te brengen. Rangers kwam daarop wel helemaal terug in de partij en kreeg enkele goede kansen, maar een doelpunt voor rust viel niet.

Dat Rangers niet scoorde in die eerste helft, werd uiteindelijk ook afgestraft door Celtic. Al vroeg in de tweede helft bracht de Japanner Kyogo de thuisploeg op een dubbele voorsprong na een absolute beauty. Jack Butland had geen verhaal tegen het schot, Rangers op weg naar verlies.

Rangers had geen verhaal tegen een potig Celtic, dat ook tegen tien man kwam te staan na een rode kaart voor Balogun. Een verlies was in de maak, al werd het toch nog even spannend door een laat doelpunt van James Tavernier. Daar bleef het echter bij.