'Antwerp-vertrekker Avila is reserverol beu en maakt vertrekwens bekend'

'Antwerp-vertrekker Avila is reserverol beu en maakt vertrekwens bekend'

29-12-2023 17:27
3

Gaston Ávila wil vertrekken bij Ajax. De Argentijn kwam tot dusver weinig aan spelen toe en zou zijn reserverol beu zijn, zo meldt Voetbal International. Sven Mislintat trok deze zomer nog de portemonnee voor Ávila, die voor 12,5 miljoen euro overkwam van Royal Antwerp FC.

Ondanks het feit dat de verdediger dit seizoen al in actie kwam voor twee clubs (Royal Antwerp FC en Ajax), is een overstap in januari niet uitgesloten. Zo zou Ávila bijvoorbeeld terug kunnen keren naar Antwerpen, of vertrekken naar een competitie buiten Europa, zoals in Saudi-Arabië, Amerika of Zuid-Amerika.

'De Argentijn verspeelde tegen Hercules zijn laatste beetje krediet en komt ook in de tweede seizoenshelft niet in aanmerking voor speelminuten', schrijft Voetbal International. 'Tegelijkertijd zou hij marktwaarde moeten hebben, onder meer gezien zijn aandeel in de titel van Antwerp FC en omdat hij onderdeel uitmaakt van het Argentijnse Olympische elftal.'

Mislintat zocht deze zomer naar een linksbenige verdediger en kwam hierbij in eerste instantie uit bij Hiroki Ito. De Japanner mocht echter niet vertrekken bij VFB Stuttgart, waardoor de inmiddels vertrokken technisch directeur doorschakelde naar Ávila, die vorig seizoen kampioen werd met het Antwerp van Marc Overmars en Mark van Bommel.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.