Britse expert: ''Ramp in Belgisch voetbal waarbij doden vallen onvermijdelijk''

Britse expert: ''Ramp in Belgisch voetbal waarbij doden vallen onvermijdelijk''

29-12-2023 14:20 Laatste update: 14:24
30

Voetbalveiligheid is belangrijk binnen de sport, maar wordt vaak in gevaar gebracht. De Britse professor in strafrecht, Geoff Pearson, volgt de veiligheidssituatie in het Belgische voetbal nauwgezet. Hij is echter niet onder de indruk.

Volgens Pearson is de omgang met bezoekende supporters niet adequaat. ''Ik ben vaak als bezoekende fan in België geweest en je wordt gewoon verschrikkelijk behandeld'', vertelde Pearson aan Het Belang van Limburg.

Veiligheid lijkt geen prioriteit volgens de professor. ''De veiligheid van de toeschouwers lijkt wel het laatste waar de organisatoren aan denken. Waarom zou ik als bezoekende fan in België met de politie willen spreken?''

Pearson waarschuwt dat dit desastreuze gevolgen kan hebben. ''Je loopt de kans dat je gearresteerd wordt, of met een wapenstok wordt geslagen. Als België zo doorgaat, zal er onvermijdelijk een ramp gebeuren waarbij mensenlevens verloren gaan'', aldus de professor strafrecht.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.