Van der Elst over Cercle: Zouden een bedreiging kunnen vormen voor de top zes

Van der Elst over Cercle: "Zouden een bedreiging kunnen vormen voor de top zes"

29-12-2023 12:46
14

Cercle Brugge was in 2023 misschien wel dé revelatie van de Jupiler Pro League. Vorig seizoen eindigde de Vereniging nog als zesde en ook dit seizoen lijken de troepen van Miron Muslic verder te gaan op dat elan. Analist Franky Van der Elst is onder de indruk van de prestaties van Groen-Zwart.

Het was een uitdaging voor Cercle om de goede prestaties van afgelopen seizoen opnieuw te bevestigen. "Voor dit seizoen vroeg ik me af of Cercle na het vertrek van een paar sterkhouders zou kunnen bevestigen", aldus Van der Elst in Het Nieuwsblad. "Ja dus, en ik heb er toen ook meteen aan toegevoegd dat ze mogelijk een bedreiging zouden kunnen vormen voor de top zes", voegt de analist toe.

Al zal Cercle dan tegen een ploeg uit de top zes wel af en toe een resultaat moeten pakken. "Dat is nog maar één keer gelukt, tegen KAA Gent. Die stap zullen ze wel nog moeten zetten", aldus Van der Elst. "Ik acht ze ertoe in staat om een bedreiging te vormen voor de top zes, zeker als de geblesseerden tijdig terugkeren."

Wat de manier van voetballen onder Muslic betreft is de analist duidelijk. "Je kan voor of tegen zijn, maar in elk geval rendeert het. Enkel Cercle hanteert die stijl en dat is misschien maar goed ook, want ik zou niet meteen heel België zo willen zien voetballen", besluit Van der Elst.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.