Het gaat snel voor O'Brien (ex-RWDM): 'Speler van de maand bij Olympique Lyon'

Het gaat snel voor O'Brien (ex-RWDM): 'Speler van de maand bij Olympique Lyon'

29-12-2023 11:18

Het gaat snel voor Jake O’Brien. De 22-jarige Ier werd afgelopen seizoen nog uitgeleend aan RWDM in de Challenger Pro League. Een klein half jaar later werd hij zopas uitgeroepen tot ‘Speler van de Maand’ bij Olympique Lyon.

Ondertussen is O’Brien niet meer weg te denken uit de basis bij Olympique Lyon. Na een moeilijke seizoenstart lijkt Lyon het tij gekeerd te hebben. Begin december werd er nog wel 3-0 verloren op bezoek bij Olympique Marseille, maar daarna wisten ze negen op negen te pakken tegen Toulouse, AS Monaco en Nantes, zonder een doelpunt te slikken.

Het aandeel van O’Brien in deze drie overwinningen en clean sheets was met twee doelpunten en een assist niet te onderschatten. Als beloning voor zijn prestaties werd hij nu tot ‘Speler van de Maand’ gekroond.

O’Brien speelde afgelopen seizoen nog een belangrijke rol in de promotie van RWDM naar de Jupiler Pro League. De centrale verdediger speelde 31 wedstrijden voor de Brusselaars. Daarin wist hij destijds drie goals te maken en een assist af te leveren.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.