UPDATE: 'De Bruyne niet in actie tegen Sheffield United op zaterdag'

UPDATE: 'De Bruyne niet in actie tegen Sheffield United op zaterdag'

28-12-2023 16:20 Laatste update: 29-12-2023 14:45

Na een lange revalidatieperiode breekt het moment aan voor Kevin De Bruyne om weer op de velden te verschijnen. Volgens Manchester City-trainer Pep Guardiola is het echter belangrijk om niet te vroeg te juichen.

Volgens Guardiola staat De Bruyne dicht bij een terugkeer, maar is voorzichtigheid geboden. "Kevin is dichtbij, maar hij was gisteren vermoeid en we moeten voorzichtig zijn. Toen hij drie maanden geblesseerd was, kun je, als je niet goed met de timing omgaat, opnieuw geblesseerd raken'' noteerde Manchester Evening News uit de mond van Guardiola.

Guardiola weet wanneer hij De Bruyne in wil zitten. ''De blessure was ernstig, dus stap voor stap, maar hij traint met ons en hij is zo positief dat hij snel terug zal zijn. Ik zou graag willen dat hij de volgende wedstrijd of tegen Huddersfield speelt, maar wat belangrijk is, is hem voor lange tijd fit houden, niet voor één wedstrijd of een andere'', aldus Guardiola.

De Bruyne speelde zijn laatste wedstrijd voor Manchester City tegen Burnley, de allereerste Premier League-wedstrijd van het seizoen. Na 23 minuten moest De Bruyne naar de kant met een hamstringblessure.

Update: De Bruyne zal nog niet in actie komen tegen Sheffield United op zaterdagmiddag. Ook landgenoot Jeremy Doku is nog niet klaar om te spelen. De volgende kans is tegen Huddersfield in de FA Cup op zondag 7 januari. Dat meldt Fabrizio Romano.