Bakayoko droomt over EK met Rode Duivels: “We moeten ver geraken”

Bakayoko droomt over EK met Rode Duivels: “We moeten ver geraken”

28-12-2023 13:16 Laatste update: 13:22
2

Johan Bakayoko, de 20-jarige revelatie van PSV en Rode Duivels, reflecteert op zijn succesvolle jaar in een interview met Het Nieuwsblad. Zijn vier doelpunten en dertien assists hebben een cruciale rol gespeeld in PSV's succes en zijn eigen doorbraak als Rode Duivel. 

Het gesprek draait al snel naar het aanstaande EK en de druk om daar te presteren. "In juni moeten we opvallen. Het is de belangrijkste maand voor alle Belgen. We móeten ver geraken," benadrukt Bakayoko. Hij blijft realistisch over de groepsfase, waarin hij uiteraard hoopt uit te blinken. Hij geeft wel meteen aan dat het een uitdaging zal worden.

Roemenië, Slovakije en een nog nader te bepalen ploeg. “De groepsfase ziet er makkelijk uit, omdat we niet meteen veel spelers van die landen kennen”, geeft hij aan. “Maar, makkelijk wordt het zeker niet.”

Ondanks de winterstop blijft voetbal een centrale focus voor Bakayoko. Terwijl zijn ploeggenoten op reis gaan, blijft hij gefocust op het spel. Op de vraag naar zijn wensen voor 2024 benadrukt hij eerst het belang van een goede gezondheid, maar sluit niet uit dat hij ook droomt van succes. “Natuurlijk, een titel of een goed EK. Maar laten we beginnen met een goede gezondheid. Dat is het allerbelangrijkste.”