Gerucht uit Frankrijk: Ajax-supersub Akpom (ex-STVV) begeerd door Ligue 1-club

Gerucht uit Frankrijk: Ajax-supersub Akpom (ex-STVV) begeerd door Ligue 1-club

27-12-2023 23:40

Een opmerkelijk gerucht uit Frankrijk: Lille OSC is geïnteresseerd in voormalig STVV-spits Chuba Akpom. Dat meldt zowel Foot Mercato als transfergoeroe Santi Aouana. De Franse club, die snakt naar een aanvallende impuls, zou de Ajax-spits willen huren. Lille is al langere tijd op zoek naar een spits, De Fransen toonden in de afgelopen zomerse mercato ook al interesse in Gift Orban van KAA Gent. 

Lille kan in de punt van de aanval over niet al te veel smaken beschikken. Jonathan David is de vaste spits, maar hij kampt met 'een grote terugval', zo tekent Foot Mercato op. De Fransen willen dus een extra nummer negen, en denken daarbij aan Akpom. Of er op de burelen van de Johan Cruijff ArenA binnenkort écht een telefoontje kan worden verwacht, is niet duidelijk. 

Het is ook niet duidelijk of Ajax bereid is mee te werken aan een verhuur van de 28-jarige Engelsman, die in Amsterdam tot dusver een ietwat merkwaardig seizoen meemaakt. Aanvankelijk kwam hij onder Maurice Steijn nauwelijks aan spelen toe, waarna hij onder diens opvolger John van 't Schip volgens het Franse medium uitgroeide tot een 'luxe joker'. De oud-speler van Arsenal speelde negentien wedstrijden voor Ajax. Daarin was hij goed voor negen treffers. 

Akpom circuleert naar verluidt al langer op de Franse radar. Toen hij nog speler van Middlesbrough was, zou RC Lens al geprobeerd hebben hem in te lijven. Zijn volgende stap werd, zoals bekend, Amsterdam. Daar heeft de spits nog een contract tot de zomer van 2028.