'Benfica stuurt miljoenenfactuur naar Liverpool na activatie clausule'

'Benfica stuurt miljoenenfactuur naar Liverpool na activatie clausule'

27-12-2023 19:32

De basisplaats van Liverpool-aanvaller Darwin Nuñez dinsdagavond tegen Burnley (0-2) kwam Benfica heel goed uit. De voormalig werkgever van de Uruguayaanse spits mag een factuur van vijf miljoen euro naar Engeland sturen.

Nuñez kreeg van manager Jürgen Klopp een basisplek op Turf Moor, waardoor er een clausule geactiveerd werd. De 24-jarige spits maakte medio 2022 voor een vast bedrag van 75 miljoen euro de overstap naar Anfield en daar kwam 25 miljoen euro aan variabelen bovenop. Zestig procent van die bonussen werden door Liverpool al uitbetaald aan Benfica door het aantal basisplaatsen van Nuñez, weet A Bola.

Tweede Kerstdag tegen Burnley stond de aanvaller voor de 35ste keer in de basis bij Liverpool en daarmee werd opnieuw vijf miljoen euro geactiveerd. Het totaalbedrag van de transfer van Nuñez staat nu op 95 miljoen euro. Als Nuñez nog 25 keer in de basis staat, mag Benfica voor de laatste vijf miljoen euro aankloppen bij Liverpool.

Met een goal had Nuñez een aandeel in de zege op Burnley. In het huidige Premier League-seizoen speelde hij achttien van de negentien mogelijke wedstrijden. Daarin was hij vijf keer trefzeker.