Lavia bij Chelsea: ‘Zal tijd kosten voor hij de transfersom kan terugbetalen’

Lavia bij Chelsea: ‘Zal tijd kosten voor hij de transfersom kan terugbetalen’

27-12-2023 12:58
1

De langverwachte terugkeer van Roméo Lavia bij Chelsea is als een vroeg kerstcadeau voor de fans. De 19-jarige Rode Duivel, die woensdag tegen Crystal Palace zijn debuut zou kunnen maken, wordt gezien als een cruciale speler voor de toekomst van de club. 

Cole Palmer, Lavia's teamgenoot, deelde de opwinding met zijn reactie "Hurry up" onder de Instagram-aankondiging van Lavia's aanstaande terugkeer. Echter, na een transfer van 62 miljoen euro in de zomer, wacht Chelsea nog steeds op zijn eerste optreden in het clubshirt.

Tijdens de recente wedstrijd tegen Wolverhampton keerde Lavia terug naar de selectie, maar speelminuten bleven uit. Trainer Mauricio Pochettino legde uit dat de afwezigheid van Lavia niet te wijten was aan een gebrek aan vertrouwen in hem, maar eerder aan zijn fysieke conditie en het trainingsritme van andere spelers gedurende die tijd. 

In The Evening Standard lezen we dat Chelsea Lavia als vervanger van Connor Gallagher ziet. ‘Lavia, Fernandez en Caicedo zijn de drie middenvelders rond wie Chelsea zijn ploeg wil bouwen’. Gallagher lijkt op de verkooplijst te staan en Lavia moet die leegte dus invullen. ‘Gezien het niveau dat de ploeg momenteel haalt, zou je ook hopen dat Lavia snel in de basiself geraakt. Al zal het nog even tijd kosten voor hij zijn transfersom kan beginnen terug te betalen’, lezen we in de krant.