Domper voor Kompany: concurrent Luton Town wint dankzij assist Sambi Lokonga

26-12-2023 18:06

Boxing Day is voorlopig nog niet de dag van Burnley FC gebleken. Zelf moet het nog in actie komen tegen Liverpool, maar de resultaten van de concurrentie zaten Vincent Kompany en co niet mee.

Eerder op de dag zag men bij Burnley FC concurrent Nottingham Forest onverwacht winnen van Newcastle United. Enkele uren later wist ook het Luton Town van Thomas Kaminski de kelderkraker tegen Sheffield United winnend af te sluiten.

Naast Kaminski kreeg ook Albert Sambi Lokonga een basisplek bij Luton Town en wist hij te overtuigen met een knalprestatie. Bij de eerste treffer van de bezoekers zorgde hij nog voor de assist, al kon hij niet voorkomen dat Sheffield United via Oliver McBurnie en Anel Ahmedhzodic nog op een 2-1 voorsprong kwam in minuut 61 en minuut 69.

Winst voor Sheffield leek in de maak, maar twee (!) eigen doelpunten van Jack Robinson en Anis Ben Slimane in de tien minuten daarop brachten daar nog verandering in. Het bleef uiteindelijk 2-3.

Geen al te best resultaat voor Burnley, dat nummer achttien Luton Town daarmee een driepunter ziet pakken en een voorsprong van vier punten ziet nemen. Burnley komt dinsdag zelf nog in actie tegen Liverpool.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.