Burnley ziet concurrent Nottingham Forest knappe zege boeken tegen Newcastle

26-12-2023 15:29
1

Newcastle United is op Boxing Day door Nottingham Forest op een 1-3 nederlaag getrakteerd. Aan de hand van de boomlange en uitblinkende spits Chris Wood, die nota bene een verleden heeft op St. James Park, won de ploeg van nieuwbakken manager Nuno Espírito Santo met 1-3. Een overwinning die ook slecht nieuws betekent voor Vincent Kompany en Burnley FC.

Newcastle begon nog goed tegen Forest. Alexander Isak mocht na 23 minuten spelen aanleggen vanaf elf meter, en faalde niet: 1-0. St. James Park, dat bomvol zat op tweede kerstdag, ontplofte na de treffer van de Zweedse spits.

De voorsprong was op dat moment terecht, maar Forest, met bankzitter Orel Mangala, was allerminst kansloos. Kort daarna kregen de bezoekers een gigantische kans op de gelijkmaker, maar Anthony Elanga ging voor eigen succes, terwijl collega-aanvaller Chris Wood helemaal vrij stond. Even later vond de vleugelaanvaller zijn teamgenoot alsnog, waardoor 1-1 de ruststand was.

Na rust walste Forest over Newcastle heen. In de 53e minuut viel de 1-2, die opnieuw gemaakt werd door Wood. De oud-spits van Newcastle stifte heel beheerst binnen na een zeer fraaie schijnbeweging. Wood scoorde in de 60e minuut wéér, en maakte daarmee zijn hattrick compleet. Die klap kwam de thuisploeg niet meer te boven.

Door de winst springt Nottingham Forest over Everton naar de zestiende plek in de stand. Het telt nu al zes punten meer dan Burnley, dat nog in actie komt tegen Liverpool.