OFFICIEEL: Charleroi vindt bij Dunkerque oplossing voor Bessilé

OFFICIEEL: Charleroi vindt bij Dunkerque oplossing voor Bessilé

26-12-2023 19:00

Sporting Charleroi kent een moeilijk seizoen en moet stilaan zelfs beginnen vrezen voor degradatie. Het zal zich deze winter ongetwijfeld willen versterken, maar zal ook afscheid nemen van enkele pionnen. Loic Bessilé is alvast één van die vertrekkers.

De Carolo's hebben na lang zoeken dan toch een oplossing gevonden voor de 24-jarige Togolees. Nadat hij afgelopen zomer is teruggekeerd van een uitleenbasis aan KAS Eupen vertrekt hij nu definitief bij Charleroi. De verdediger gaat aan de slag bij de Franse tweedeklasser USL Dunkerque.

Bessilé was daar al enkele dagen op proef en wist de club te overtuigen om hem ook definitief in huis te halen. Charleroi krijgt naar verluidt geen transfersom voor Bessilé, maar wist zich wel te verzekeren van een percentage bij de doorverkoop en een bonus als Dunkerque behoud in de Ligue 2 weet te verzekeren.

Voor de verdediger komt er zo een einde aan zijn verhaal bij Charleroi. Hij werd in de zomer van 2021 door de Carolo's gratis weggehaald bij Bordeaux, maar wist nooit helemaal te overtuigen. In totaal kwam hij 35 keer uit voor Charleroi.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.