VP 11: Leoni laat zich weer zien bij Anderlecht, Fofana is een gesel

VP 11: Leoni laat zich weer zien bij Anderlecht, Fofana is een gesel

25-12-2023 12:00 Laatste update: 21:01

Het jaar loopt stilaan op haar einde, maar de Jupiler Pro League gaat vrolijk door. Deze elf spelers vielen ons het meest op tijdens Speeldag 19.

Vandenberghe voorkomt erger
KV Kortrijk werd volledig weggespeeld door Cercle Brugge en verloor met 3-0. Drie tegengoals dus voor Tom Vandenberghe, maar het hadden er net zo goed tien kunnen zijn.

Stevig viertal
STVV hield een clean sheet tegen Sporting Charleroi en had dat onder meer aan Matte Smets te danken. De centrale verdediger staat al maanden sterk te spelen. Ook Tsuyoshi Watanabe gaf geen krimp tegen OH Leuven en scoorde zelf ook nog.

Op de rechterkant zagen we een scherpe invalbeurt van Denis Odoi bij Club Brugge. Hij moest er snel in voor de geblesseerde Meijer. De linkerkant is voor Daam Foulon van KV Mechelen.

Vaardig middenveld
Bij Anderlecht is Theo Leoni meer en meer een patron op het middenveld aan het worden. Hij tekende tegen KRC Genk voor een goal en een assist. Geoffry Hairemans schitterde nog eens zoals vanouds voor KV Mechelen en tekende ook voor de 3-0.

De driehoek wordt vervolledigd door Cameron Puertas, die het middenveld nadrukkelijk in handen nam tegen Eupen. 

Fofana als gesel
In de voorlijn kan Malick Fofana niet ontbreken. Hij bekroonde zijn uitstekende partij tegen OH Leuven ook nog met een doelpunt. Voor Westerlo kon Lucas Stassin zelfs twee keer scoren, maar dat leverde geen zege op tegen Antwerp.

Bij Club Brugge tekende Igor Thiago voor zijn eerste hattrick, zij het dan met twee strafschoppen.