“Het lijkt mij niet onlogisch om Genk – Antwerp uit te stellen”

“Het lijkt mij niet onlogisch om Genk – Antwerp uit te stellen”

24-12-2023 14:44
112

KRC Genk wil dat de match van zaterdag tegen RSC Anderlecht opnieuw wordt gespeeld. Voorlopig heeft de Belgische voetbalbond nog niet gereageerd op de klacht van de Limburgers. Ondertussen denkt Wim De Coninck dat het niet vreemd is om Genk – Antwerp van volgende week uit te stellen.

Tegen Anderlecht kreeg Genk een strafschop. Sor trapte die in de herneming binnen. De wedstrijdleiding keurde het doelpunt af en gaf een indirecte vrije trap aan paars-wit. Volgens het reglement was dat laatste een foute beslissing. Er liepen ook spelers van Anderlecht te vroeg de zestien in. 'KRC Genk dient een klacht in bij het Referee Department. Een correcte toepassing van het reglement en het herspelen van de wedstrijd is in deze de enige juiste beslissing', klonk het zondag bij Genk.

Op dinsdag moet Genk alweer de wei in. Dan ontvangen de Limburgers in de Cegeka Arena Royal Antwerp FC. De kans is klein dat voor die wedstrijd er een beslissing is genomen over de klacht en het eventueel herspelen van Anderlecht – Genk. 

Bij Sporza laat De Coninck zijn licht schijnen op de zaak. “Ik weet niet wat er nu zal gebeuren. Het zijn speciale dagen, met Kerstmis, er zal niet samengekomen worden. Mij lijkt het niet onlogisch dat ze nog wachten met de beslissing en de wedstrijd Genk-Antwerp uitstellen.

'Omdat er in België altijd veel tijd gespendeerd wordt aan zulke beslissingen, neem ik niet aan dat er voor dinsdag een beslissing zal zijn. En misschien wordt die match van dinsdag ook wel niet gespeeld en uitgesteld', aldus nog de analist.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.