Piedfort (KVC Westerlo): Van Bommel leerde me voetje niet terug te trekken''

Piedfort (KVC Westerlo): "Van Bommel leerde me voetje niet terug te trekken''

23-12-2023 16:30

Arthur Piedfort maakt een indrukwekkende opmars. De 18-jarige verdediger, die tot voor kort relatief onbekend was in de Jupiler Pro League, heeft zich in enkele maanden tijd bewezen. Piedfort deelde zijn ervaringen over de lessen die hij bij PSV leerde en meenam naar KVC Westerlo.

De verdediger deinst niet terug voor een duel. ''Als ik tegenover die mannen sta, ben ik extra gemotiveerd en zal ik ze nog harder aanpakken'', vertelde Piedfort aan Het Nieuwsblad.

Hij heeft deze houding niet van de minste geleerd. ''In Nederland zijn ze niet de liefste, hé. En Van Bommel heeft daar een aandeel in gehad'', zei Piedfort.

Er werd nauwlettend gelet op hoe spelers de duels aangingen. ''Bij de U13 was hij af en toe aanwezig op de training. Als iemand dan zijn voetje terugtrok, dan had je het wel gehoord'', aldus Piedfort.

Sinds zijn overstap van de PSV jeugd heeft Piedfort tot nu toe zes wedstrijden in de Jupiler Pro League gespeeld voor KVC Westerlo, waarin hij één assist heeft gegeven.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.