Champions of the World: ook zonder Rode Duivels wint City WK voor clubs

Champions of the World: ook zonder Rode Duivels wint City WK voor clubs

22-12-2023 21:12
1

Manchester City heeft het WK voor clubs gewonnen. In de finale in Saudi-Arabië werd simpel afgerekend met het Braziliaanse Fluminense: 4-0. Rode Duivels Kevin De Bruyne en Jérémy Doku kwamen, net zoals Erling Haaland, niet in actie.

Verdediger Nathan Aké schoot na een minuut spelen de bal op de paal, waarna Julián Álvarez de bal in het doel werkte. Binnen een halfuur stond, door een eigen doelpunt van Nino, ook de 2-0 op het bord.

Ook in de tweede helft had de ploeg van Pep Guardiola weinig te vrezen van de Brazilianen. Phil Foden nam op aangeven van Álvarez de derde treffer voor zijn rekening. De Argentijnse spits deed later zelf nóg een duit in het zakje: vlak voor tijd maakte hij er 4-0 van.

Het is de eerste keer dat City de prijs wint. In de halve finale hadden The Citizens al afgerekend met Urawa Red Diamonds, de Japanse topclub verloor overigens in de kleine finale van Al Ahly met 2-4.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.