Bosz met advies voor Rode Duivel Bakayoko: 'Justin Kluivert als beste voorbeeld'

Bosz met advies voor Rode Duivel Bakayoko: 'Justin Kluivert als beste voorbeeld'

22-12-2023 10:59
3

Peter Bosz heeft zijn persoonlijke ervaring met Justin Kluivert gebruikt als advies voor Rode Duivel Johan Bakayoko. Eerstgenoemde koos er destijds voor om op jonge leeftijd bij Ajax te vertrekken, iets wat hij de rechtsbuiten van PSV heeft afgeraden. 

Bosz vertelt in een uitgebreid interview met The Athletic dat hij in Bakayoko, dit seizoen één van zijn steunpilaren, een speler ziet die ooit in een topcompetitie kan spelen. "Dat denk ik, maar er zijn er nog meer die dat kunnen", aldus Bosz. Bakayoko genoot afgelopen zomer al behoorlijke interesse, maar bleef uiteindelijk in Eindhoven. "En daar had hij gelijk in. Dit is zijn eerste jaar als basisspeler en het moeilijkste voor hem is consistentie. Tegen Arsenal was hij fantastisch, maar ik wil dat hij dat elk weekend is."

Bosz hoopt om die reden dat de Rode Duivel, die in Eindhoven nog een contract tot medio 2026, niet te vroeg zijn biezen pakt, iets wat in het verleden met Kluivert wel het geval was. "Justin Kluivert is het beste voorbeeld. Hij was zeventien toen hij bij mij bij Ajax zat en om een vertrek vroeg. Soms is het beter om wat geduld te hebben. Dat heb ik ook tegen Johan gezegd. Als je nu gaat, dat word je gezien als kleine speler. Als je bij ons titels wint, presteert in de Champions League en bij de Belgische nationale ploeg zit, dan wordt dat heel anders."

Bakayoko speelde dit seizoen al 27 wedstrijden voor PSV. Daarin was hij goed vier doelpunten en maar liefst dertien assists.