Guardiola (City): We hebben nog nooit tegen zo'n team gespeeld

Guardiola (City): "We hebben nog nooit tegen zo'n team gespeeld"

22-12-2023 10:25 Laatste update: 10:28
6

Manchester City neemt het vrijdag op tegen het Braziliaanse Fluminense in de finale van het WK voor clubs. Op het drietal Jérémy Doku, Kevin De Bruyne en Erling Haaland kan Pep Guardiola nog geen beroep doen. Zowel de Rode Duivels als de Noor werken aan hun terugkeer na een blessure. Guardiola onderschat zijn tegenstander allesbehalve.

"We zullen veerkrachtig moeten zijn vanwege hun manier van spelen", klinkt het bij Guardiola op zijn persconferentie. "Ze zullen veel inspanningen vragen. We moeten proberen bewust en precies met de bal om te gaan", voegt de succescoach toe.

Volgens Guardiola heeft City geen ervaring met de speelstijl van de Brazilianen. "We hebben nog nooit tegen zo’n team gespeeld. We zullen ons ritme en positiespel zo goed mogelijk moeten opleggen en een goede prestatie op de mat moeten brengen", aldus de Spanjaard. "Ze spelen een typische Braziliaanse stijl van de jaren 70 en 80 tot 1994, toen ze het WK wonnen in de Verenigde Staten."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.