Aston Villa kan koploper worden, maar Tielemans moet het feestje laten schieten

Aston Villa kan koploper worden, maar Tielemans moet het feestje laten schieten

21-12-2023 15:43

Youri Tielemans zal voor de tweede wedstrijd op rij verstek moeten geven bij Aston Villa. Blijkbaar is de Rode Duivel nog niet helemaal hersteld van zijn kwaaltje van afgelopen week. Daardoor mist hij mogelijk een historisch moment: Villa kan vrijdagavond namelijk de leidersplaats grijpen in de Premier League.

Vorig weekend wipte de revelatie naar de derde plek in de stand dankzij een 1-2-zege bij Brentford FC. Ook toen zat Tielemans niet in de wedstrijdkern. De middenvelder sukkelde naar verluidt met spierlast, maar dat euvel is nog niet verholpen. Aston Villa laat via haar officiële kanalen weten dat Tielemans niet zal meespelen tegen Sheffield United, net als Pau Torres overigens.

Dat is zeker een streep door de rekening van Unai Emery, aangezien onze landgenoot na een moeilijke start weer helemaal onder stoom was gekomen. Tegen een laagvlieger als Sheffield mag dat evenwel geen excuus vormen. Aston Villa kan vrijdagavond geschiedenis schrijven. Als het wint, stoot het door naar de eerste plaats in de Premier League. Het zou dan over Arsenal FC en Liverpool FC heen springen.

Mogelijk blijft die leidersplek zelfs behouden tot en met Kerstmis. Arsenal en Liverpool kijken elkaar namelijk zondag in de ogen. Als dat titanenduel uitdraait op een gelijkspel, zou Aston Villa dus kalkoen mogen eten als koploper van de Premier League. Eerste voorwaarde blijft echter zelf winnen van Sheffield.