“Er is nog kwaliteit bij de Rode Duivels, maar er is maar één Courtois”

“Er is nog kwaliteit bij de Rode Duivels, maar er is maar één Courtois”

20-12-2023 09:11
18

Thibaut Courtois zal niet naar het EK gaan, dat liet de doelman van Real Madrid in een interview weten. De reacties zijn verdeeld, maar voormalige keeperstrainer van de Rode Duivels Erwin Lemmens vindt het een domper.

Lemmens ziet wel waardige vervanging klaarstaan. “We zijn België, een land met een grote keeperstraditie, en dat blijkt ook nu: na Courtois is er nog voldoende kwaliteit. Andere coaches zijn jaloers op ons, zo groot is de weelde, met ook nog jongens als Koen en Matz", citeert Het Nieuwsblad.

Toch ziet de coach dat de klasse van Courtois er boven uitsteekt. “Maar, en dat bedoel ik niet negatief, er is maar één Courtois. Hij is de beste van de wereld. Dat is een status die je niet zomaar krijgt. En dus is het moeilijk om Thibauts schoenen te vullen.”

Lemmens denkt een doelman van het niveau van Courtois niet zomaar te vervangen valt. “Het wordt zonder Thibaut sowieso minder. Er zijn niet alleen zijn fenomenale reddingen – hoe vaak heeft hij ons in het verleden niet rechtgehouden –, maar vooral de kunst om dat te doen onder zo een grote druk. Ik wil het anderen nog wel eens zien doen.”

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.