KV Oostende zet juridische stappen tegen Bologna: 'Gemiste betalingen'

KV Oostende zet juridische stappen tegen Bologna: 'Gemiste betalingen'

19-12-2023 13:00 Laatste update: 13:04
6

KV Oostende heeft juridische stappen ondernomen tegen Bologna FC. Aanleiding is de transfer van Arthur Theate. Volgens KV Oostende hebben de Italianen een paar betalingen gemist. 

Theate kon in augustus 2021 zijn sterke seizoen bij KV Oostende verzilveren met een transfer naar de Serie A. Een jaar later werd Theate met een pak winst doorverkocht aan Stade Rennais in Frankrijk. KV Oostende beweert nu echter dat Bologna zich niet aan de contractuele verplichtingen heeft gehouden.

'KV Oostende is als kleine, regionale club afhankelijk van transferinkomsten voor haar duurzaamheid en we kunnen moeilijk begrijpen dat een club die momenteel op de vierde plaats staat in de Serie A eerdere contracten niet respecteert waarin we toch aanzienlijke waarde voor hen hebben gecreëerd', zo staat onder meer te lezen op de website.

KV Oostende heeft zelfs het Italiaanse advocatenkantoor MGM Studio Legale ingeschakeld om het geld toch nog te innen. KV Oostende kan alvast wat extra geld gebruiken, want het heeft naar verluidt liefst acht miljoen euro schulden.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.