Alzate (Standard) over Charleroi en Brighton: “Heb optie om terug te keren”

Alzate (Standard) over Charleroi en Brighton: “Heb optie om terug te keren”

16-12-2023 12:17
1

Standard bereidt zich voor op een cruciale ontmoeting tegen Charleroi na hun recente dubbel tegen RSC Anderlecht. Steven Alzate, aanwezig tijdens de persconferentie op donderdag, benadrukt het belang van de komende wedstrijd voor Standard

"Weer een belangrijke wedstrijd," verklaarde Alzate, geciteerd door RTBF. "Als we in de top zes willen spelen, moeten we zaterdag winnen om het gat met de bovenste ploegen te dichten. Standard is een grote club, dus de top 6 moet het doel zijn."

Terwijl de focus op de komende wedstrijd ligt, reflecteert Alzate ook op de rivaliteit binnen de Belgische competitie. Voor hem is de grootste rivaliteit tussen Standard en Anderlecht. "Charleroi is een goede club, maar Anderlecht is een grotere club. Ik voel meer druk voor deze wedstrijd," voegde hij eraan toe.

Als geleende speler van Brighton heeft hij de mogelijkheid om terug te keren naar zijn moederclub in januari. "Maar ik heb een optie om in januari terug te keren naar Brighton als ze me bellen," legt hij uit. "We zullen zien wat er gebeurt. Op dit moment heb ik nog geen nieuws gehad. Het is een behoorlijk vermoeiende situatie," concludeerde Alzate, waarbij hij zijn toekomst in het voetbal in het ongewisse laat.