Lukaku ondanks winst toch tweede, assist Mbamba bij Leverkusen

14-12-2023 21:00
3

Donderdagavond werd de laatste en beslissende speelronde gespeeld in zowel de Europa League als de Conference League. Het AS Roma van Romelu Lukaku won, maar dat gold ook voor Slavia Praag, waardoor de Romeinen als tweede eindigen.

AS Roma - Sheriff 3-0
Het AS Roma van Lukaku wist wat het te doen stond: winnen, en hopen dat Slavia punten zou verspelen. Al na een half uur beschikten de Romeinen over een comfortabele voorsprong, na goals van Andrea Belotti en Lukaku. Niccolò Pisilli maakte verzorgde in de blessuretijd van de tweede helft het slotakkoord, door de 3-0 binnen te schieten. Doordat ook Slavia Praag won, met 4-0 van het Zwitserse Servette, blijft het bij een tweede plaats voor de club van Lukaku.

Fenerbahce – Spartak Trnav 4-0
Ferdi Kadioglu opende de score voor de Turken. De linksback sneed naar binnen en verschalkte de doelman in de korte hoek, waardoor Fenerbahçe tien minuten voor rust op voorsprong kwam. Vlak na de pauze kreeg Fener een strafschop toebedeeld, die benut werd door Dusan Tadic. Na een uur spelen maakte Edin Dzeko aan alle onzekerheid een einde, door binnen een tijdsbestek van twee minuten tweemaal te scoren en de score zodoende naar 4-0 te tillen. De club uit Istanbul eindigt als eerste in de groep, en gaat zodoende door in de Conference League.

Bayer Leverkusen – Molde 5-1
In groep H liet Bayer Leverkusen geen spaan heel van het Noorse Molde. Bij rust stond het reeds 3-0 voor de mannen van Xabi Alonso, dankzij goals van Patrick Schick, Edmond Tapsoba en een eigen goal van Martin Ellingsen. In de tweede helft maakten Adam Hložek en Noah Mbamba (die goed was voor de assist bij het vierde doelpunt) het nog erger voor de Noren. Leverkusen eindigt met de volle achttien punten uit zes duels.