Man United-coach krijgt steun van icoon: De problemen zitten veel dieper

Man United-coach krijgt steun van icoon: "De problemen zitten veel dieper"

14-12-2023 22:00

Peter Schmeichel ervan overtuigd dat Manchester United Erik ten Hag niet de laan uit moet sturen, en meent dat het de clubstructuren zijn die op de schop moeten. Dat spreekt de voormalig doelman, die in 1999 met Manchester United de treble won, uit tegenover CBS Sports. 

De druk op Ten Hag is toegenomen, nadat zijn team op Old Trafford verloor van Bayern München, waardoor het laatste eindigde in de Champions League-poule. "Ik denk dat Ten Hag in staat is dit om te draaien, hij heeft kwaliteiten", vangt Schmeichel aan. "Veel mensen roepen dat er weer een nieuwe manager moet komen, maar wie? Wie gaat de volgende zijn? De problemen zitten veel dieper, het zit in de structuur van de club."

Jamie Carragher stelt vervolgens de vraag of de laatste plaats in de groep te wijten is aan de kwaliteiten van de spelers of van de manager, waarop Schmeichel antwoordt dat de club naar iets gezocht heeft wat slechts een select aantal trainers kan brengen. "Toen Sir Alex Ferguson vertrok, had hij de leiding over alles. Er is, al jaren, geprobeerd om weer zo iemand te vinden die over alles de leiding heeft, maar dat kán niet."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.