PSG na bizarre ontknoping naar knockout-fase CL, Porto met Barcelona door

PSG na bizarre ontknoping naar knockout-fase CL, Porto met Barcelona door

13-12-2023 23:07
1

Paris Saint-Germain heeft zich woensdagavond in een spannende ontknoping weten te plaatsen voor de knockout-fase van de Champions League. Door de winst van AC Milan bij Newcastle was het punt voor de Parijzenaren genoeg. FC Porto wist in een boeiende match Shakhtar Donetsk te verslaan en gaat samen met Barcelona door in de Champions League. 

FC Porto - Shakhtar Donetsk: 5-3
Voor Shakhtar was het een lastige, maar uiterst duidelijke opgave. Om nog door te gaan in de Champions League moest er gewonnen worden van en in Porto. Uiteindelijk bleek dat er niet in te zetten, want een ontketend Porto schoot er in 85 minuten vijf goals in tegen Shakhtar. Uiteindelijk werd het nog 5-3 in Portugal, maar op het randje is Shakhtar dus gedoemd tot de Europa League.

Borussia Dortmund - Paris Saint-Germain: 1-1
In Poule F van de Champions League was nog van alles mogelijk, alleen Borussia Dortmund was al zeker van een plek in de knockout-fase. In de wedstrijd van de Duitsers tegen de Parijzenaren was de eerste helft gevuld met kansen, maar gescoord werd er niet. In de tweede helft maakte Karim Adeyemi de openingstreffer, die al snel teniet werd gedaan door Warren Zaïre-Emery. Het bleef 1-1, maar doordat Newcastle en Milan gelijkspeelden is PSG met de hakken over de sloot door naar de knockout-fase.

Newcastle United - AC Milan: 1-2
Voor beide ploegen betekende de winst alsnog een grote kans op de knockout-fase. Dan moest er wel gekeken worden wat PSG tegen Dortmund zou doen, maar uiteindelijk was het niet van belang. Na een prachtgoal van Joelinton en een gelijkmaker van Christian Pulisic wonnen de Italianen via Samuel Chukwueze. Door het gelijkspel bij PSG zijn de Fransen echter door naar de knockout-fase, maar wipt Milan wel over Newcastle heen en pakken de Italianen de Europa League-plek.

Overige uitslagen: 
Feyenoord - Celtic: 2-1
Atlético - Lazio: 2-0