Spektakel! Royal Antwerp FC pakt eerste winst in Champions League tegen Barcelona

13-12-2023 22:56
101

Royal Antwerp FC heeft het Champions League-avontuur op zeer fraaie wijze afgesloten. Op De Bosuil werd de eerste Champions League-zege ooit geboekt, dit gebeurde tegen grootmacht FC Barcelona. Antwerp won thuis met 3-2 door doelpunten van Arthur Vermeeren, Vincent Janssen en George Ilenikhena. Namens Barcelona wisten Ferran Torres en Marc Guiu te scoren.

Royal Antwerp FC begon op De Bosuil aan de laatste Europese match van dit seizoen. FC Barcelona kwam op bezoek en The Great Old kende een fantastische start. Binnen de eerste twee minuten wist goudhaantje Arthur Vermeeren te profiteren van laks uitverdedigen bij Barcelona. Vermeeren knalde de bal tegen de touwen en tekende voor de 1-0.

Na het doelpunt van Vermeeren, was Antwerp dat de regie nam over de match. Barcelona speelde erg weinig kansen bij elkaar en Antwerp toonde zich dominant op De Bosuil. Vooral op het middenveld wist Antwerp de slag te winnen, waardoor Antwerp de regie had over de eerste helft.

In de 36e minuut kwam Barcelona plotseling op gelijke hoogte via Torres. Het was de eerste echte kans voor Barcelona en dit was direct raak. Antwerp moest even met 10 man verder, nadat Wijndal een blessurebehandeling onderging. De jonge Lamine Yamal wist knap Torres te bereiken die feilloos raak schoot.

Beide ploegen gingen rusten bij een 1-1 gelijkspel, Antwerp was de sterkere in de eerste helft, maar Barcelona toonde zich zeer efficiënt. In de tweede helft was het opnieuw Antwerp dat zich direct liet zien. Vermeeren bereikte Janssen die raak wist te schieten, de spits werd afgevlagd want hij stond 2 centimeter buitenspel.

Vijf minuten later kwam er een zeer dubieus moment tussen Antwerp en Barcelona. Aanvoerder Sergi Roberto kreeg een rode kaart na een harde tackle op de enkel van Mandela Keita. Ook in de herhaling leek dit een terechte rode kaart, maar na de VAR draaide de scheidsrechter zijn beslissing terug en gaf een gele kaart.

In de 57e minuut gaf Antwerp het juiste antwoord, Yusuf wist de bal goed te ontfutselen tijdens het uitverdedigen van Barcelona. Yusuf wist Janssen te bereiken die vervolgens op zeer degelijke wijze de 2-1 wist te noteren.

In de daaropvolgende fase was het vooral Barcelona dat op zoek ging naar een gaatje in de Antwerpse verdediging. Bij vlagen wist Antwerp er gevaarlijk uit te komen. Antwerp wist stand te houden tot de eerste minuut van de blessuretijd. Guiu wist Barcelona in de 91e minuut op gelijke hoogte te koppen en de eerste overwinning van Antwerp leek in het water te vallen.

Antwerp legde zich niet neer bij een gelijkspel en vloog vanaf de aftrap richting het doel van Barcelona. In de absolute slotfase wist de jonge Ilenikhena alsnog het winnende doelpunt te maken voor Antwerp. De Bosuil ontplofte, Antwerp en hoofdtrainer Mark van Bommel pakten hun eerste Champions League-zege.