Van Bommel (Antwerp) gelooft: Weinige kansen die we krijgen afmaken tegen Barça

Van Bommel (Antwerp) gelooft: "Weinige kansen die we krijgen afmaken tegen Barça"

12-12-2023 18:42
2

Antwerp staat voor zijn laatste Europese duel van dit seizoen en voor coach Mark van Bommel is de wedstrijd tegen FC Barcelona in het Bosuilstadion van groot belang. Hij benadrukte de waardevolle lessen die zijn team heeft opgedaan in de Champions League.

“Het was de eerste ervaring van het team op dit niveau. Er zijn veel dingen te leren in een wedstrijd als deze. Het gaat een stuk sneller en we moeten de weinige kansen die we krijgen afmaken." Ondanks de verliesreeks in de Champions League blijft Van Bommel gefocust op de leermomenten en benadrukt hij het belang van effectiviteit op dit niveau.

“Op dit niveau kan een wedstrijd in een oogwenk veranderen. Tegen Shakhtar en Porto kregen we kansen, maar maakten we het verschil niet", klinkt het bij Van Bommel op de persconferentie, geciteerd door Het Nieuwsblad. Hij erkent verder de snelheid van het spel in de Champions League, maar dus zeker ook de straf voor gemiste kansen.

Van Bommel gelooft echter dat Antwerp een kans heeft tegen Barcelona en benadrukt het belang van de thuisvoordeel en de steun van de fans. Toch blijft de Nederlandse coach gefocust op de nationale competitie, waarbij hij de komende wedstrijd tegen Anderlecht als prioritair beschouwt. “In dat opzicht is de wedstrijd van zondag tegen Anderlecht belangrijker dan deze. Maar het is de Champions League en we willen winnen. Barcelona thuis is geen oefenduel."