OFFICIEEL: Club Brugge ziet assistent De Mil hoofdcoach worden bij KVC Westerlo

OFFICIEEL: Club Brugge ziet assistent De Mil hoofdcoach worden bij KVC Westerlo

12-12-2023 15:00 Laatste update: 15:04
12

KVC Westerlo heeft na het ontslag van Jonas De Roeck een nieuwe coach gevonden. Het is daarvoor gaan shoppen bij Club Brugge, dat assistent-trainer Rik De Mil richting de Kemphanen ziet verhuizen. Hij tekende een contract voor 2,5 seizoenen.

Westerlo heeft de komst van De Mil inmiddels bekend gemaakt via de officiële kanalen. Voor De Mil is het zijn eerste echte job als hoofdtrainer. Die job kon hij als interim wel al eens uitoefenen bij Club Brugge na het vertrek van Scott Parker. Hij wist toen indruk te maken en Club Brugge uiteindelijk nog naar de Play-Offs te leiden.

Afgelopen zomer werd De Mil bij Westerlo dan ook al genoemd als potentiële vervanger van De Roeck moest die vertrekken, maar de trainer bleef. Daarnaast werd hij de voorbije weken nog gelinkt aan KV Kortrijk. Ook Carl Hoefkens wilde hem afgelopen zomer meenemen naar Standard. De Mil koos er echter voor om verder te werken bij Club Brugge onder Ronny Deila. Enkele maanden later begint hij nu toch aan zijn eerste echte avontuur als hoofdtrainer.

Bij Westerlo krijgt De Mil nu de taak om de club eerst uit de degradatiezone te halen. De Kemphanen staan momenteel op een veertiende plek in de stand met veertien punten na zeventien partijen. Drie punten minder dan nummer twaalf Sporting Charleroi, dat op een veilige plek staat.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.