Lukaku opent Roma-Fiorentina met doelpunt, maar pakt rood in slotfase

Lukaku opent Roma-Fiorentina met doelpunt, maar pakt rood in slotfase

10-12-2023 22:51 Laatste update: 23:00
2

Romelu Lukaku heeft er een bewogen zondagavond opzitten. De Rode Duivel zette AS Roma al vroeg op voorsprong tegen Fiorentina, maar na rust strooiden twee rode kaarten roet in het eten. Die laatste uitsluiting kwam op naam van hemzelf na een drieste tackle.

AS Roma vatte het avondduel aan met een mooi vooruitzicht. Bij puntenwinst zouden de hoofdstedelingen naar de vierde plek wippen in de Serie A. Lukaku had die boodschap uitstekend begrepen. Na nog geen vijf minuten zette hij de netten al bol, weliswaar met een hartelijk bedankje voor Paulo Dybala. De Argentijn voerde een één-twee uit op de rechterflank en bracht de bal vervolgens heerlijk voor met buitenkant rechts. Lukaku hoefde er slechts zijn hoofd tegen te plaatsen: 1-0.

Roma behield de controle voor de pauze, maar erna ging het helemaal mis. In minuut 64 pakte Nicola Zalewski zijn tweede gele prent. Nog geen 120 seconden later bekochten de troepen van José Mourinho dat mannetje minder met een tegentreffer. Lucas Martinez Quarta hing de bordjes gelijk op assist van Christian Kouamé, ex-RSC Anderlecht. 

Kaartenfestival
De twee gewezen Brusselaars zouden in het slot nog eens een hoofdrol vertolken. Toen Kouamé de bal opdreef over de linkerflank, haalde Lukaku hem in om vervolgens uit te pakken met een spijkerharde tackle. Daar kreeg hij een rechtstreekse rode kaart voor. De poppetjes gingen nadien helemaal aan het dansen, want diep in blessuretijd pakte Nikola Milenkovic (Fiorentina) nog rood ... vanop de bank. 

Aan de einduitslag veranderde die dramatiek helemaal niets. Roma-Fiorentina bleef steken op 1-1, waardoor Lukaku en co op gelijke hoogte komen met Bologna. Dat is de volgende tegenstander in de Serie A. Waarschijnlijk zal Lukaku er dan niet bij zijn. Fiorentina staat overigens slechts één puntje verderop.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.